Red eten met Too Good To Go

Om voedselverspilling tegen te gaan, is ARTE di LOCO aangesloten bij Too Good To Go. ´Graag leggen wij je wat meer uit over dit concept.

De producten die we in een Too Good To Go tas leggen zijn nog steeds vers genoeg om te eten, maar niet meer van de kwaliteit die je “tegen een normale prijs” van een delicatesse mag verwachten. Ze zijn echter nog steeds te goed om weg te gooien en dus verkopen we ze via de Too Good To Go app met een korting van ruim 65%

Arte di Loco werkt met verschillende voedingsproducten van chocolade, snoepgoed en delicatessen. De producten die van kwaliteit iets minder zijn doordat ze de houdbaarheidsdatum hebben overschreden of die niet meer in ons assortiment passen of die beschadigd zijn (bv gebroken reep chocolade, geblutst blikje olijfolie, …) kunnen we helaas niet meer verkopen. Daarom vindt je deze producten in jouw Too Goot To Go tas.

Het verschil tussen “ten minste houdbaar tot” en “te gebruiken tot”.
👀 Kijk, ruik, proef voor je verspilt! Het kan voorvallen dat er producten hun houdbaarheidsdatum (net) overschreden hebben, echter zijn deze nog perfect consumeerbaar. ‘Ten minste houdbaar tot’ duidt de kwaliteit aan van het product, terwijl een ‘te gebruiken tot’-datum de voedselveiligdheid garandeert. Na het verstrijken van de ‘ten minste houdbaar tot’-datum, kan je het product nog consumeren als het correct werd bewaard en mits een kleine zintuiglijke check. Ziet het product er nog goed uit, is de geur nog normaal en zit de smaak goed? Dan kan je het product beter opeten dan het te verspillen!

Weetje:
Wij proeven alles vóór we het in de Too Good To Go tas stoppen. Vinden wij dat de producten minder knapperig of minder zacht zijn, zuur of bedorven. Dan ga je ze zéker niet terug vinden in de tas.
In de tas vindt je nóóit producten met een verstreken Tenminste Gebruiken Tot (TGT)-datum. Deze producten mogen na afloop van de TGT-datum niet meer verkocht en gebruikt worden en daarom voegen we ze uiteraard ook niet aan de tas toe.

De inhoud van onze Too Good To Go tassen vertegenwoordigen een waarde van 15€ (groot pakket) of 10€ (klein pakket). Je koopt deze tas tegen een hoge kortingsprijs. Groot pakket kan je aankopen voor 4,99€ en een klein pakket voor 3,29€. Voor de bepaling van de waarde van de tas hanteren wij, conform de afspraken met Too Good To Go, de originele verkoopprijs van het product.

Wij hopen je op deze manier voldoende informatie over de achtergrond van Too Good To Go te hebben gegeven. Heb je nog vragen of opmerkingen? Neem dan contact met ons op via info@artediloco.be. Wij helpen je graag.

Meer info over het concept Too Good To Go kan je vinden op de website: https://toogoodtogo.nl/nl
Red eten help de planeet download de app in de APP STORE of in GOOGLE PLAY

no comments
Add a comment...

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

Menu